Nyt on hyvä aika tyhjentää pakastimesta viime vuoden mustikat ja valmistaa niistä jälkiruoaksi herkullinen pannacotta, joka saa keväistä makua Syreenin kukista keitetystä siirapista. Syreenin kukathan ovat syötäviä!
Panna cotta tarkoittaa italiaksi keitettyä kermaa ja sitähän se kaikessa yksinkertaisuudessaan on; lusikoitava,vanukasmainen rakenne syntyy liivatteen avulla.
Syreenisiirappi
2,5dl syreeninkukkia
2,5dl vettä
2,5dl sokeria
Laita kattilaan riivityt syreeninkukat veden ja sokerin joukkoon ja sekoita. Keitä seosta kasaan reilun 10 minuutin ajan. Siivilöi kukat nesteestä ja jäähdytä.
Panna cotta
1,5 liivatelehteä
2dl kuohukermaa
80g mustikoita
30g syreenisiirappia
40g sokeria
Laita liivatteet kylmään veteen. Kaada kerma, syreenisiirappi, mustikat ja sokeri kattilaan. Lämmitä seosta kunnes mustikat ovat sulaneet. Ota kattila pois liedeltä ja soseuta mustikat kerman joukkoon. Lämmitä seosta uudelleen. Puristele liivatteesta vesi pois ja liuota ne pieneen määrään kuumaa vettä. Lisää se kuuman kerman joukkoon ja sekoita hyvin.
Kaada panna cotta-massa silikonisiin muotteihin ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Peitä muotti kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa, mielellään seuraavaan päivään.
Mustikkapyré
50g mustikoita
15g sokeria
1tl sitruunamehua
Kaada kattilaan mustikat, sokeri ja sitruunamehu. Kiehauta, soseuta ja jäähdytä.
Kumoa valmis panna cotta lautaselle ja lusikoi päälle mustikkapyré. Koristele huuhdelluilla ja kuivatuilla kukilla.
Itse tein panna cotan tällä tavalla, Wiltonin puolipallomuottiin. Voit toki tarjoilla sen suoraan vaikkapa annosmaljasta tai kivasta, pienestä lasipurkista. Vain mielikuvitus on rajana!
Ohjeen raaka-ainemääristä tulee kaksi puolipalloa, annosmaljoihin tehtynä hieman enemmän.
Syreenin käyttö leivonnassa ei lopu vielä tähän. Laitoin jo maustumaan lasipurkkiin sokeria ja syreeninkukkia. Tarkoituksena olisi käyttää sokeri murokekseihin, saa nähdä miltä maistuvat!
Panna cotta tarkoittaa italiaksi keitettyä kermaa ja sitähän se kaikessa yksinkertaisuudessaan on; lusikoitava,vanukasmainen rakenne syntyy liivatteen avulla.
Syreenisiirappi
2,5dl syreeninkukkia
2,5dl vettä
2,5dl sokeria
Laita kattilaan riivityt syreeninkukat veden ja sokerin joukkoon ja sekoita. Keitä seosta kasaan reilun 10 minuutin ajan. Siivilöi kukat nesteestä ja jäähdytä.
Panna cotta
1,5 liivatelehteä
2dl kuohukermaa
80g mustikoita
30g syreenisiirappia
40g sokeria
Laita liivatteet kylmään veteen. Kaada kerma, syreenisiirappi, mustikat ja sokeri kattilaan. Lämmitä seosta kunnes mustikat ovat sulaneet. Ota kattila pois liedeltä ja soseuta mustikat kerman joukkoon. Lämmitä seosta uudelleen. Puristele liivatteesta vesi pois ja liuota ne pieneen määrään kuumaa vettä. Lisää se kuuman kerman joukkoon ja sekoita hyvin.
Kaada panna cotta-massa silikonisiin muotteihin ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Peitä muotti kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa, mielellään seuraavaan päivään.
Mustikkapyré
50g mustikoita
15g sokeria
1tl sitruunamehua
Kaada kattilaan mustikat, sokeri ja sitruunamehu. Kiehauta, soseuta ja jäähdytä.
Kumoa valmis panna cotta lautaselle ja lusikoi päälle mustikkapyré. Koristele huuhdelluilla ja kuivatuilla kukilla.
Itse tein panna cotan tällä tavalla, Wiltonin puolipallomuottiin. Voit toki tarjoilla sen suoraan vaikkapa annosmaljasta tai kivasta, pienestä lasipurkista. Vain mielikuvitus on rajana!
Ohjeen raaka-ainemääristä tulee kaksi puolipalloa, annosmaljoihin tehtynä hieman enemmän.
Syreenin käyttö leivonnassa ei lopu vielä tähän. Laitoin jo maustumaan lasipurkkiin sokeria ja syreeninkukkia. Tarkoituksena olisi käyttää sokeri murokekseihin, saa nähdä miltä maistuvat!
Kommentit
Lähetä kommentti