Mikä onkaan mukavin tapa ilahduttaa ystävää kuin herkullinen leivos ja kupillinen hyvää kahvia. Tässä vaaleanpunaisessa leivoksessa maistuvat vadelma, valkosuklaa ja täyteläisen suklainen brownie. Leivoksen kruunaa kauniin kiiltävä kuorrute ja suklaakoriste.
Valkosuklaa-vadelmaleivos, 5kpl
Vadelmamousse
2,5 kpl liivatelehteä
150g vadelmia
2dl kermaa
100g tuorejuustoa
1,25dl sokeria
0,5tl vaniljasokeria
Browniepohja
100g tummaa suklaata
100g voita
1dl sokeria
0,5tl vaniljasokeria
2 munaa
1dl vehnäjauhoja
pari ruokalusikallista kaakaojauhetta(Fazer tms.)
Kiiltävä kuorrute (mirror glaze)
3,5 liivatelehteä
2,5rkl vettä
0,75dl sokeria
reilu 0,5dl glukoosisiirappia
100g valkosuklaata
reilu 0,5dl kondensoitua maitoa
Tee näin
Vadelmamousse: Liota liivatteet kylmässä vedessä. Soseuta vadelmat (kuumenna ulkomaalaiset!) ja purista sose siivilän läpi. Notkista tuorejuusto ja lisää tuorejuustoon vadelmasose. Vatkaa kerma vaahdoksi. Liuota liivatteet pieneen määrään kuumaa vettä ja lisää seos tuorejuusto-vadelma-seokseen. Lisää joukkoon kerma ja sekoita varovasti. Annostele moussemassa puolipallo-muottiin. Itse käytin Wiltonin puolipallomuottia. Nosta muottilevy varovasti tarjottimelle ja pakasta noin vuorokaudeksi.
Suklaabrowniepohja:Sulata suklaa ja voi erikseen. Yhdistä sula voi, sokerit ja vatkaa ne löysähdöksi vaahdoksi. Lisää joukkoon munat ja viimeisenä sula suklaa, jatka vatkaamista. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää ne varovasti sekoittaen voi-sokeri-suklaa-massaan. Tein tämän brownien 38x36 uunipellille jolloin pohjasta tuli juuri sopivan paksu leivoksen pohjaksi. Pohjasta riittää tällä ohjeella noin kymmeneen leivokseen. Ota sopivankokoisella muotilla tai esimerkiksi lasilla annospaloja levystä.
Kiiltävä kuorrute: Kuorrute on hyväksi todettu ohje täältä. Pienensin vain raaka-aineiden määriä leivokselle sopivaksi. Kuorrutteen tekemisessä maltti on valttia; malta jäädyttää moussepalloja tarpeeksi kauan pakastimessa, sillä niiden käsittely on helpompaa. Myöskään liian kuumaa kuorrutetta ei kannata yrittää kaataa pallon päälle, itse seurailin digitaalisella lämpömittarilla kuorrutteen lämpötilaa. Hyvä apu on uuniritilä, joka on leivinpaperilla vuoratun uunipellin päällä. Näin ylimääräinen kuorrutus valuu siististi pois.
Värinä käytin ihan marketista saatavia geelivärejä ja tulos oli oikein onnistunut.
Laita browniepohja lautaselle ja nosta sen päälle varovasti kuorrutettu moussepallo. Koristele.
Anna leivosten sulaa jääkaapissa tarjoilulämpöiseksi eli niin kauan kunnes mousse ei ole enää jäässä.
Hyvää ystävänpäivää! |
Valmistin näitä äitini syntymäpäivän kunniaksi yhden erän ja kaikki rakastuivat näihin! Lumoavan kaunis ulkonäkö miellytti silmää ja maku oli suorastaan taivaallinen...! 🥺☺️ Moussen ohjeessa ei taidettu mainita sokereiden laittoa, joten heittelin ne kerman kanssa yhteen ja loistava tuli. Kiitos paljon ohjeesta! 🤗✨
VastaaPoista