Niin se kevät tekee tuloaan ainakin kauppojen vihanneshyllyihin ja laareihin. Päätinkin siis tehdä risottoa kauden sesonkiherkusta, parsasta.
Tämä kermainen risotto saa makunsa sitruunasta ja inkivääristä ja risottoriisin korvannut speltti antaa miedon pähkinäisen vivahteen. Speltti on vanha, vehnänsukuinen vilja ja se voittaa ravintoarvoiltaan riisin 100-0. Risotossa käytin Sun Speltin risottojyviä, jotka kypsyvät noin 40 minuutissa. Birkkalan spelttihelmien kypsymiseen kuluu noin 20 minuuttia.
Kuullota öljyssä sipuli, valkosipuli sekä inkivääri. Lisää joukkoon spelttijyvät ja jatka kuullottamista koko ajan sekoittaen. Kaada spelttijyvien päälle kuuma kasvisliemi (tai voit korvata osan liemestä valkoviinillä. Mikäli teet näin, kaada valkoviini ensin jyvien päälle ja sitten vasta kasvisliemi). Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista siihen asti, kunnes jyvät on melkein kypsiä.
Raasta sitruunasta kuori ja purista siitä mehu jyvien joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää parmesan-juustoraaste sekä kerma sekä voi. Sekoita hyvin! Anna risoton kypsyä vielä hetki miedolla lämmöllä. Lisää viimeisenä joukkoon kypsät parsat.
Kauniit koristeet saat risotolle leikkaamalla vihanneskuorijalla suikaleita parsan varresta.
Tämä kermainen risotto saa makunsa sitruunasta ja inkivääristä ja risottoriisin korvannut speltti antaa miedon pähkinäisen vivahteen. Speltti on vanha, vehnänsukuinen vilja ja se voittaa ravintoarvoiltaan riisin 100-0. Risotossa käytin Sun Speltin risottojyviä, jotka kypsyvät noin 40 minuutissa. Birkkalan spelttihelmien kypsymiseen kuluu noin 20 minuuttia.
Sitruunainen parsarisotto
1 1/2 dl öljyä
1 sipuli
1 1/2 tl inkivääriä raastettuna
5 valkosipulinkynttä
5 valkosipulinkynttä
3dl spelttijyviä
6dl (4dl) kasvislientä
(2dl valkoviiniä)
1/2tl suolaa
1/4tl pippuria
3/4dl kuohukermaa
1 sitruuna
100g voita
75g parmesan-juustoa raastettuna
500g parsaa
Kuullota öljyssä sipuli, valkosipuli sekä inkivääri. Lisää joukkoon spelttijyvät ja jatka kuullottamista koko ajan sekoittaen. Kaada spelttijyvien päälle kuuma kasvisliemi (tai voit korvata osan liemestä valkoviinillä. Mikäli teet näin, kaada valkoviini ensin jyvien päälle ja sitten vasta kasvisliemi). Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista siihen asti, kunnes jyvät on melkein kypsiä.
Raasta sitruunasta kuori ja purista siitä mehu jyvien joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää parmesan-juustoraaste sekä kerma sekä voi. Sekoita hyvin! Anna risoton kypsyä vielä hetki miedolla lämmöllä. Lisää viimeisenä joukkoon kypsät parsat.
Kauniit koristeet saat risotolle leikkaamalla vihanneskuorijalla suikaleita parsan varresta.
Kommentit
Lähetä kommentti