Siirry pääsisältöön

Rusinajäätelöä,paahdettua mantelia ja appelsiinisiirappia

Lisääntynyt valon määrä ja lähestyvä pääsiäinen inspiroi tekemään jotain keväistä ja kaunista jälkiruokaa. Pääsiäisruoista oma henkilökohtainen suosikkini on Pasha ja ideana tässä jälkkärissä onkin Pashan raaka-aineet hieman eri muodossa.

Annos koostuu itsetehdystä jäätelöstä, rapeista Belgialaisista vohveleista, paahdetusta mantelirouheesta sekä keväisen keltaisesta appelsiinisiirapista. Jälkiruoan voi koota valmiiksi kauniiksi lautasannokseksi vaikkapa pääsiäispöytään.



Belgialaiset vohvelit (4kpl)
3,5dl lämmintä maitoa
6rkl sulaa voita 
2-3 rkl vaahterasiirappia
3/4tl suolaa
1tl vaniljasokeria 
2 kpl kananmunia
4,5dl vehnäjauhoja
1,5 tl kuivahiivaa

Tee näin: Yhdistä aineet keskenään ja sekoita. Peitä taikina kelmulla ja anna turvota tunnin verran huoneenlämmössä. Älä pelästy, taikina on paljon paksumpaa kuin tavallinen vohvelitaikina! Voitele vohvelirauta esimerkiksi vuokaspraylla ja paista vohvelit kauniin ruskeiksi. 

Rusinajäätelö 
1 tölkki kondensoitua maitoa(sokeroitua)
4dl kuohukermaa 
rusinoita oman maun mukaan

Tee näin:Laita suorakaiteen muotoinen leipävuoka tai vastaava pakastimeen viilentymään. Yhdistä kondensoitu maito sekä kerma ja vatkaa vaahdoksi. Ripottele massaan rusinoita. Kaada jäätelömassa kylmään vuokaan ja pakasta noin kuudeksi tunniksi. Massaa ei tarvitse sekoittaa pakastuksen aikana. 

Appelsiinisiirappi
Kolmen appelsiinin mehu
2,5dl sokeria 

Tee näin: Purista appelsiineistä mehu kattilaan ja lisää joukkoon sokeri. Halutessasi voit myös raastaa mukaan hiukan appelsiininkuorta. Keitä seosta kasaan noin 15 minuuttia, siirappi paksuuntuu hieman jäähtyessään. 

Paahdettu mantelirouhe
Paahda manteli pannulla kauniin ruskeaksi. 






Kommentit

  1. Kiva kuulla, että se on hauska idea jonkun muunkin mielestä. Rommirusina on ehdoton kesän jäätelöherkku, mutta tämä jäätelö ilman rommia maistuu varmasti myös perheen pienimmillekin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kylmäsavulohitäytteiset vohvelit

Hyvää kansainvälistä vohvelipäivää! Tänään 25.3. vietetään tätä hauskaa teemapäivää, joka on saanut alkunsa Ruotsista, jossa sitä on vietetty jo yli sadan vuoden ajan. Lapsiperheessä vohveleita tulee paistettua aina silloin tällöin ja useimmiten täytteet ovat makeita. Päätinkin tehdä vähän aikuisempaan makuun sopivia suolaisia vohveleita raikkaan, tuorejuustopohjaisen kylmäsavulohitäytteen kera. Vohvelit 3 munaa 1 purkki rahkaa 1/4tl suolaa 3 1/2dl vehnäjauhoja 2tl leivinjauhetta 2dl maitoa 1dl voisulaa Tee näin:  Notkista rahka. Sekoita munat ja maito sekaisin ja lisää se notkistettuun rahkaan. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe sekaisin ja kaada ne rahka-muna-maito-seoksen joukkoon. Lisää viimeisenä sula voi. Anna turvota noin 30 minuuttia. Paista vohveliraudalla kauniin ruskeiksi. Älä peitä, jos haluat, että vohvelit säilyvät rapsakkoina. Kylmäsavulohitäyte noin 150-200g kylmäsavulohta rasiallinen maustamatonta tuorejuustoa 1 purkki kermaviiliä 1

Vadelmainen leivos ystävälle

Mikä onkaan mukavin tapa ilahduttaa ystävää kuin herkullinen leivos ja kupillinen hyvää kahvia. Tässä vaaleanpunaisessa leivoksessa maistuvat vadelma, valkosuklaa ja täyteläisen suklainen brownie. Leivoksen kruunaa kauniin kiiltävä kuorrute ja suklaakoriste. Valkosuklaa-vadelmaleivos, 5kpl Vadelmamousse 2,5 kpl liivatelehteä 150g vadelmia 2dl kermaa 100g tuorejuustoa 1,25dl sokeria 0,5tl vaniljasokeria  Browniepohja 100g tummaa suklaata 100g voita 1dl sokeria 0,5tl vaniljasokeria 2 munaa 1dl vehnäjauhoja pari ruokalusikallista kaakaojauhetta(Fazer tms.)            Kiiltävä kuorrute (mirror glaze) 3,5 liivatelehteä 2,5rkl vettä 0,75dl sokeria reilu 0,5dl glukoosisiirappia 100g valkosuklaata reilu 0,5dl kondensoitua maitoa  Tee näin Vadelmamousse:  Liota liivatteet kylmässä vedessä. Soseuta vadelmat (kuumenna ulkomaalaiset!) ja purista sose siivilän läpi. Notkista tuorejuusto ja lisää tuorejuustoon vadelmasose. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Klassiset muropikkuleivät

Klassiset muropikkuleivät eri variaatioina herättää ainakin itsellä muistot ja mielikuvan perinteisiä herkkuja notkuvasta suomalaisesta juhlapöydästä. Alla olevat ohjeet pohjautuvat mummuni reseptivihkojen ohjeisiin. Herrasväen pikkuleivät 200g voita                                                    1dl sokeria 3dl vehnäjauhoja 1dl perunajauhoja/Maizenaa 1tl vaniljasokeria vadelmahilloa erittäin hienoa sokeria                                        Lusikkaleivät 200g voita 1,5dl sokeria 2tl vaniljasokeria 4,5dl vehnäjauhoja 1tl soodaa vadelmahilloa erittäin hienoa sokeria Hanna-tädin pikkuleivät 200g voita 2dl kermaa 3dl sokeria 1,5tl leivinjauhetta 5,5dl vehnäjauhoja 3dl perunajauhoja/maizenaa Kaneliässät 200g voita 2dl sokeria 2 munaa 2tl leivinjauhetta 5dl vehnäjauhoa 3tl kanelia 3rkl sokeria Murotaikinan valmistuksen perusperiaatteet Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon munat. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe/so