Kevättä kohden ruoatkin kevenevät ja maut raikastuvat. Kala, erityisesti lohi on meidän kaksivuotiaan pikkukundin lempiruokaa varsinkin keiton muodossa.
Tällä kertaa en kuitenkaan tehnyt kermaista lohikeittoa vaan pannulla voissa paistettua lohta ja lisukkeeksi sitruuna-tilli-kastikkeessa pyöräytettyjä paahdettua perunoita ja vihreitä papuja.
Ihanan raikkaita makuja! |
Lohta höysteillä
Lohta tarvitsemasi määrä
suolaa
voita paistamiseen
Paahdetut perunat ja vihreät pavut
Pieniä perunoita
vihreitä papuja
oliiviöljyä
suolaa
1/2 tl sitruunankuoriraastetta
1 rkl sitruunanmehua
1 valkosipulinkynsi
1/2 tl Dijonsinappia
1rkl tillisilppua
rouhittua mustaapippuria
Hollandaisekastike
100g voita
2 keltuaista
2rkl vettä
1rkl valkoviinietikkaa
2rkl sitruunanmehua
1/2t suolaa
1/4tl valkopippuria
Tee näin
Lämmitä uuni 250 asteeseen. Lohko perunat ja kaada niiden päälle öljy sekä suola ja sekoita. Levitä perunat uunipellille ja paista ne kullanruskeiksi. Aikaa tähän menee noin 15 min.
Kaada kulhoon pavut ja sekoita myös niiden päälle öljy sekä suola. Laita pavut samalle uunipellille perunoiden kanssa ja jatka paistamista vielä noin 15 minuutin ajan.
Perunoiden ja papujen ollessa uunissa, valmista kastike. Laita kulhoon öljy, sitruunankuori sekä sitruunanmehu, valkosipuli ja sinappi. Sekoita. Lisää vielä tilli sekä suola ja pippuri. Tarkista maku.
Kaada kastike perunoiden ja papujen päälle ja anna maustua.
Valmista seuraavaksi Hollandaisekastike. Sulata voi kattilassa ja erottele kirkas voi sakasta. Laita keltuaiset, etikka ja vesi kattilaan. Kuumenna sekoittaen kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Lopeta kuumentaminen ja lisää voisula seokseen sekoittaen. Mausta.
Paista lohi voissa meheväksi aloittaen kalan nahkapuolelta. Paista kalaa paksuudesta riippuen 2-4 minuuttia per puoli. Mausta suolalla.
Kokoa annos kauniisti lautaselle. Lapsen annokseen voi erotella pavut ja perunat jo ennen marinointia.
Kommentit
Lähetä kommentti