Laskiaiseen on aikaa vielä muutama viikko, mutta viime viikonlopun ihanan talvinen sää inspiroi ottamaan jo pienen varaslähdön laskiaiseen.
Laskiaispullan täytteethän jakaa perinteisesti mielipiteitä, itse vannon ehdottomasti mantelimassan nimeen, toisille tuo herkku on kammotus. Tämä pulla muutti muotoaan sarveksi, sai täytteeksi mantelimassaa ja lisukkeeksi kermavaahtoa ja mansikkahilloa. Toki voit leipoa sarvet ilman mantelimassaa ja tarjoilla lisukkeet erikseen.
Laskiaispullan täytteethän jakaa perinteisesti mielipiteitä, itse vannon ehdottomasti mantelimassan nimeen, toisille tuo herkku on kammotus. Tämä pulla muutti muotoaan sarveksi, sai täytteeksi mantelimassaa ja lisukkeeksi kermavaahtoa ja mansikkahilloa. Toki voit leipoa sarvet ilman mantelimassaa ja tarjoilla lisukkeet erikseen.
Mantelisarvet
25g hiivaa
3dl maitoa
1dl sokeria
1tl suolaa
7dl vehnäjauhoja
100g voita
mantelimassaa
kermaa
mansikkahilloa
voita
kananmunaa voiteluun
Tee näin
Lämmitä maito. Lisää maitoon hiiva (jos teet tuorehiivasta, kuivahiivan lisäät jauhoon), sokeri ja suola. Lisää jauhoa vähitellen. Mitä vähemmän jauhoa käytät, sitä pehmeämmän pullan saat. Lisää sula voi taikinaan ja vaivaa vielä hetki.
Anna kohota reilu 30 minuuttia.
Kauli leivinpaperin päällä mantelimassa levyksi. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli kummastakin osasta ympyrä. Levitä ympyrän päälle voisulaa ja aseta kaulittu mantelimassalevy taikinan päälle. Leikkaa taikinalevyistä kolmioita, rullaa ja käännä ne sarven muotoon. Kohota vielä hetki. Voitele kananmunalla ja koristele mantelilastuilla.
Nautitaan kuumaan kaakaon kera! |
Kommentit
Lähetä kommentti