kotiliesi
Siirry pääsisältöön

Taatelikakku X3

Näin aatonaattona joulukiire on joko vielä päällä tai jo helpottamassa. Itse päätin tänä vuonna jättää kiireen ja ruoanlaitoin muille, istua valmiiseen pöytään ja antaa muille mahdollisuuden loihtia ihania jouluherkkuja. 
Joulu ei kuitenkaan ole joulu ilman taatelikakkua. Ihanan Hanna-Mari Huhtosen ja Elisa Johanssonin kirjoittaman Kahvin kanssa-makupareja kahvista ja ruoasta-kirjan innoittamana varioin taatelikakusta kolme nopeaa herkkua. 

Taatelikakku
150g voita
2 munaa
2dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
1dl kermaa
1,5dl vettä
1 taatelipaketti
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa

Keitä taatelit vedessä pehmeäksi. Lisää voi ja anna sen sulaa joukkoon. Soseuta ja jäähdytä. 
Vaahdota sokerit ja kananmunat. Lisää taatelisose muna-sokerivaahtoon. 
Sekoita kuivat aineet keskenään, sekoita se pienissä erissä taatelisose-munasokerivaahtoon. Lisää vielä kerma. 
Kakku paistetaan uunipellillä, joten laita uunipellille leivinpaperi ja kaada taikina. Paista kakkua 200 C noin 15 min ajan. 
Taatelileivokset
Leikkaa kakkulevystä haluamasi kokoisia leivospaloja, pursota koristeeksi luumuhillolla maustettua kermavaahtoa ja koristele suklaalla.

Taatelikakku-cakepopsit
Murenna kakku hienoksi muruksi ja lisää joukkoon vaniljatuorejuustoa.
Pyörittele massasta palloja. Sulata suklaa vesihauteessa ja kasta pallot sulaan suklaaseen.
Koristele. Voit käyttää tikkuina esimerkiksi paperipillejä.

Taatelikakku-persimon trifle
Soseuta kypsät ja pehmeät persimonit. Vatkaa kerma ja lisää sose joukkoon.
Sulata valurautapannulla 1dl sokeria ja anna sen sulaa. Kumoa sulanut sokeri leivinpaperin päälle levyksi.
Varo, sokeri on todella kuumaa. 
Revi taatelikakkupohjasta paloja.
Kasaa trifle kerrostaen kakkua, kermaa sekä karamellin paloja.


Nautinnollisia leivontahetkiä ja oikein rentouttavaa joulua! 











Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mansikka-raparperi Pavlova

Ihanaa tämä alkukesä, syy juhlaan on lähes joka viikko! Juhlat ja kakut luonnollisesti kuuluvat yhteen ja tässä postauksessa kerronkin, miten kesäinen mansikka-raparperi Pavlova syntyy. Pavlova on marenkipohjainen kakku, joka useimmiten täytetään kermalla ja marjoilla. Nimensä tämä herkku on saanut venäläisen ballerinan, Anna Pavlovan mukaan.

Me juhlistimme äitienpäivää viikolla jo ennakkoon, joten tein hieman isomman kakun isommalle porukalle. Kakkuhan on todella yksinkertainen tehdä ja kokoa on helppo muunnella vieraiden määrän mukaan. Tämä kolmekerroksinen kakku on tehty kuudesta valkuaisesta, yksikerroksiseen ja paksumpaan riittää neljä. Kakku on täytetty mascarpone-juuston ja kermavaahdon sekoituksella, tuoreilla mansikoilla sekä mansikka-raparpericurdilla.

Pavlova 4 valkuaista  2dl sokeria 1tl Maizenaa 1tl omenaviinietikkaa
Mansikka-raparpericurd

150g mansikoita muutama raparperin varsi 1dl sokeria 3 keltuaista 100g voita hiukan sitruunamehua
Tee näin: Marenki: Lämmitä uuni tehosta …

Mustikkainen, syreenillä maustettu panna cotta

Nyt on hyvä aika tyhjentää pakastimesta viime vuoden mustikat ja valmistaa niistä jälkiruoaksi herkullinen pannacotta, joka saa keväistä makua Syreenin kukista keitetystä siirapista. Syreenin kukathan ovat syötäviä!

Panna cotta tarkoittaa italiaksi keitettyä kermaa ja sitähän se kaikessa yksinkertaisuudessaan on; lusikoitava,vanukasmainen rakenne syntyy liivatteen avulla.

Syreenisiirappi
2,5dl syreeninkukkia
2,5dl vettä
2,5dl sokeria

Laita kattilaan riivityt syreeninkukat veden ja sokerin joukkoon ja sekoita. Keitä seosta kasaan reilun 10 minuutin ajan. Siivilöi kukat nesteestä ja jäähdytä.

Panna cotta 

1,5 liivatelehteä
2dl kuohukermaa
80g mustikoita
30g syreenisiirappia
40g sokeria

Laita liivatteet kylmään veteen. Kaada kerma, syreenisiirappi, mustikat ja sokeri kattilaan. Lämmitä seosta kunnes mustikat ovat sulaneet. Ota kattila pois liedeltä ja soseuta mustikat kerman joukkoon. Lämmitä seosta uudelleen. Puristele liivatteesta vesi pois ja liuota ne pieneen määrään kuumaa vettä. Lisä…

Kylmäsavulohitäytteiset vohvelit

Hyvää kansainvälistä vohvelipäivää!
Tänään 25.3. vietetään tätä hauskaa teemapäivää, joka on saanut alkunsa Ruotsista, jossa sitä on vietetty jo yli sadan vuoden ajan.

Lapsiperheessä vohveleita tulee paistettua aina silloin tällöin ja useimmiten täytteet ovat makeita. Päätinkin tehdä vähän aikuisempaan makuun sopivia suolaisia vohveleita raikkaan, tuorejuustopohjaisen kylmäsavulohitäytteen kera.


Vohvelit

3 munaa
1 purkki rahkaa
1/4tl suolaa
3 1/2dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2dl maitoa
1dl voisulaa

Tee näin: Notkista rahka. Sekoita munat ja maito sekaisin ja lisää se notkistettuun rahkaan. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe sekaisin ja kaada ne rahka-muna-maito-seoksen joukkoon. Lisää viimeisenä sula voi. Anna turvota noin 30 minuuttia. Paista vohveliraudalla kauniin ruskeiksi. Älä peitä, jos haluat, että vohvelit säilyvät rapsakkoina.


Kylmäsavulohitäyte noin 150-200g kylmäsavulohta rasiallinen maustamatonta tuorejuustoa 1 purkki kermaviiliä 1 pieni punasipuli  tilliä suolaa pippuri…