Näin aatonaattona joulukiire on joko vielä päällä tai jo helpottamassa. Itse päätin tänä vuonna jättää kiireen ja ruoanlaitoin muille, istua valmiiseen pöytään ja antaa muille mahdollisuuden loihtia ihania jouluherkkuja.
Joulu ei kuitenkaan ole joulu ilman taatelikakkua. Ihanan Hanna-Mari Huhtosen ja Elisa Johanssonin kirjoittaman Kahvin kanssa-makupareja kahvista ja ruoasta-kirjan innoittamana varioin taatelikakusta kolme nopeaa herkkua.
Taatelikakku
150g voita
2 munaa
2dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
1dl kermaa
1,5dl vettä
1 taatelipaketti
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
Keitä taatelit vedessä pehmeäksi. Lisää voi ja anna sen sulaa joukkoon. Soseuta ja jäähdytä.
Vaahdota sokerit ja kananmunat. Lisää taatelisose muna-sokerivaahtoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään, sekoita se pienissä erissä taatelisose-munasokerivaahtoon. Lisää vielä kerma.
Kakku paistetaan uunipellillä, joten laita uunipellille leivinpaperi ja kaada taikina. Paista kakkua 200 C noin 15 min ajan.
Taatelileivokset
Kommentit
Lähetä kommentti