kotiliesi
Siirry pääsisältöön

Munakoiso-tomaatti-pasta

Lihaton lokakuu meni onnistuneesti ohitse, mutta näin ennen joulua ja raskaita jouluruokia tekee
mieli syödä vähän kevyemmin.

Kevyempi ruoka ei tarkoita kuitenkaan, että ruoka olisi mautonta. Tämä pastaruoka saa syvän
makunsa tomaatista, basilikasta sekä tietenkin valkosipulista.

Lihaisan version tästä ruoasta saa paistamalla kylkeen esimerkiksi pekonia. Itse olisin halunnut käyttää Pancettaa, joka on pekonin kaltainen, useimmiten savustamaton lihavalmiste, mutta sitä ei tästä kaupungista löytynyt. Paikallinen palvaamo suositteli ja rohkaisi kokeilemaan savustettua kasleria pekonin sijaan ja se todellakin toimi!

Munakoiso-tomaatti-pasta

1 munakoiso
1 punasipuli
3-4 tomaattia
3 valkosipulinkynttä
tuoretta basilikaa

parmesan-juustoa
pastaa

Paista munakoisot öljyssä kauniin väriksiksi ja siirrä ne pannulta syrjään hetkeksi.
Kuullota punasipuli öljyssä läpikuultavaksi, älä ruskista.
Lisää tomaatti, valkosipuli ja tuore basilika.
Mausta suolalla ja pippurilla ja anna hautua miedolla lämmöllä.

Paista valitsemasi liha pannulla. Kokoa annos ja ripottele päälle parmesanraastetta.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pasta&tomaattikastike jokaiseen makuun

Mietin pitkään mikä olisi sellainen ruoka, jota voisi tarjoilla niin gluteenitonta, laktoositonta kuin vegaanista- tai kasvisruokavaliota noudattaville vieraille. Lapsiperheen herkkuruokana tunnettu tomaattikastike pastan kanssa muuntautuu helposti jokaisen ruokavalioon sopivaksi ateriaksi.

Tomaattikastike
1 sipuli
2rkl öljyä
1tl suolaa
1/2tl mustapippuria
1tlk paseerattua tomaattia
reilusti basilikaa
1rkl balsamicoa
1rkl sokeria
2dl kermaa*
2dl parmesan-juustoa*

Tee näin
Hienonna sipuli pieneksi kuutioksi ja kuullota se öljyssä läpikuultavaksi. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti, suola, mustapippuri, balsamico sekä sokeri. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä ja lisää joukkoon kerma* hienonnettu basilika sekä raastettu parmesan-juusto*.
Anna kiehua ja maustua miedolla lämmöllä.

Näin korvaat kerman, parmesan-juuston ja pastan.
Kerma:Soijakermakaurakerma
Parmesan-juusto:vegaaninen parmesan
Pasta:gluteeniton pasta

Lisää ruokaisuutta ateriaan saat lisäämällä joukkoon vaikkapa broileria. Lihan …

Kylmäsavulohitäytteiset vohvelit

Hyvää kansainvälistä vohvelipäivää!
Tänään 25.3. vietetään tätä hauskaa teemapäivää, joka on saanut alkunsa Ruotsista, jossa sitä on vietetty jo yli sadan vuoden ajan.

Lapsiperheessä vohveleita tulee paistettua aina silloin tällöin ja useimmiten täytteet ovat makeita. Päätinkin tehdä vähän aikuisempaan makuun sopivia suolaisia vohveleita raikkaan, tuorejuustopohjaisen kylmäsavulohitäytteen kera.


Vohvelit

3 munaa
1 purkki rahkaa
1/4tl suolaa
3 1/2dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2dl maitoa
1dl voisulaa

Tee näin: Notkista rahka. Sekoita munat ja maito sekaisin ja lisää se notkistettuun rahkaan. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe sekaisin ja kaada ne rahka-muna-maito-seoksen joukkoon. Lisää viimeisenä sula voi. Anna turvota noin 30 minuuttia. Paista vohveliraudalla kauniin ruskeiksi. Älä peitä, jos haluat, että vohvelit säilyvät rapsakkoina.


Kylmäsavulohitäyte noin 150-200g kylmäsavulohta rasiallinen maustamatonta tuorejuustoa 1 purkki kermaviiliä 1 pieni punasipuli  tilliä suolaa pippuri…