Lihaton lokakuu meni onnistuneesti ohitse, mutta näin ennen joulua ja raskaita jouluruokia tekee
mieli syödä vähän kevyemmin.
Kevyempi ruoka ei tarkoita kuitenkaan, että ruoka olisi mautonta. Tämä pastaruoka saa syvän
makunsa tomaatista, basilikasta sekä tietenkin valkosipulista.
Lihaisan version tästä ruoasta saa paistamalla kylkeen esimerkiksi pekonia. Itse olisin halunnut käyttää Pancettaa, joka on pekonin kaltainen, useimmiten savustamaton lihavalmiste, mutta sitä ei tästä kaupungista löytynyt. Paikallinen palvaamo suositteli ja rohkaisi kokeilemaan savustettua kasleria pekonin sijaan ja se todellakin toimi!
Munakoiso-tomaatti-pasta
1 munakoiso
1 punasipuli
3-4 tomaattia
3 valkosipulinkynttä
tuoretta basilikaa
parmesan-juustoa
pastaa
Paista munakoisot öljyssä kauniin väriksiksi ja siirrä ne pannulta syrjään hetkeksi.
Kuullota punasipuli öljyssä läpikuultavaksi, älä ruskista.
Lisää tomaatti, valkosipuli ja tuore basilika.
Mausta suolalla ja pippurilla ja anna hautua miedolla lämmöllä.
Paista valitsemasi liha pannulla. Kokoa annos ja ripottele päälle parmesanraastetta.
Kevyempi ruoka ei tarkoita kuitenkaan, että ruoka olisi mautonta. Tämä pastaruoka saa syvän
Lihaisan version tästä ruoasta saa paistamalla kylkeen esimerkiksi pekonia. Itse olisin halunnut käyttää Pancettaa, joka on pekonin kaltainen, useimmiten savustamaton lihavalmiste, mutta sitä ei tästä kaupungista löytynyt. Paikallinen palvaamo suositteli ja rohkaisi kokeilemaan savustettua kasleria pekonin sijaan ja se todellakin toimi!
Munakoiso-tomaatti-pasta
1 munakoiso
1 punasipuli
3-4 tomaattia
3 valkosipulinkynttä
tuoretta basilikaa
parmesan-juustoa
pastaa
Paista munakoisot öljyssä kauniin väriksiksi ja siirrä ne pannulta syrjään hetkeksi.
Lisää tomaatti, valkosipuli ja tuore basilika.
Mausta suolalla ja pippurilla ja anna hautua miedolla lämmöllä.
Paista valitsemasi liha pannulla. Kokoa annos ja ripottele päälle parmesanraastetta.
Kommentit
Lähetä kommentti