Viime keväänä kahvittelin työkaverin kanssa ja hän oli leiponut kakun, johon oli käyttänyt Matcha-teetä. Matcha on jauhettua, erityisen prosessin läpi käynyttä vihreää teetä, jota käytetään erityisesti Japanilaisissa teeseremonioissa.
Valkosuklaamuru
Kakussa maistui tee, kardemumma ja valkosuklaa ja päätinkin jäljitellä tuota makumaailmaa panna cottaan. Hauskan efektin tuo teen vihreä väri.
75 g valkosuklaata
100g sokeria
2 rkl vettä
kardemummaa
Näin valmistat panna cotan ja valkosuklaamurun
Yhdistä kattilaan kerma, maito sekä sokeri. Lämmitä seosta keskilämmöllä sekoittaen kunnes sokeri sulaa.
Mittaa Matcha-jauhe pieneen kulhoon ja lisää jauheen sekaan
muutama lusikallinen lämmintä maito-kerma-sokeri-seosta. Sekoita, kunnes se on
tasaista ja ”pastamaista”. Lisää se maito-kerma seoksen sekaan ja sekoita
tasaiseksi.
Laita liivatteet kylmään veteen. Liivatteiden pehmennyttyä
sekoita ne yksitelleen kerma-maito-seokseen.
Kaada seos annosvuokiin ja anna hyytyä noin kolme tuntia.
Kaada paistinpannulle sokeri sekä vesi. Hämmennä seosta
kunnes sokeri on 130 asteista.
Lisää sokeriin valkosuklaat, jatka sekoittamista parin
minuutin ajan. Lisää kaardemumma.
Valmistukseen käytetty aika, 20min+3h
Itse annostelin massan hyytymään Iittalan KoKo-sarjan kahvikuppiin ja koristeeksi tein tuile-keksin.
Kommentit
Lähetä kommentti