kotiliesi
Siirry pääsisältöön

Matcha tee-panna cotta kardemummaisella valkosuklaamurulla

Viime keväänä kahvittelin työkaverin kanssa ja hän oli leiponut kakun, johon oli käyttänyt Matcha-teetä. Matcha on jauhettua, erityisen prosessin läpi käynyttä vihreää teetä, jota käytetään erityisesti Japanilaisissa teeseremonioissa.

Kakussa maistui tee, kardemumma ja valkosuklaa ja päätinkin jäljitellä tuota makumaailmaa panna cottaan. Hauskan efektin tuo teen vihreä väri. 



  Panna cotta
2 ½ dl kermaa
2 ½ dl täysmaitoa
1 ½ dl sokeria
3 liivatelehteä
1 rkl matcha-jauhetta




Valkosuklaamuru
75 g valkosuklaata
100g sokeria
2 rkl vettä 
kardemummaa

Näin valmistat panna cotan ja valkosuklaamurun

Yhdistä kattilaan kerma, maito sekä sokeri. Lämmitä seosta keskilämmöllä sekoittaen kunnes sokeri sulaa. 
Mittaa Matcha-jauhe pieneen kulhoon ja lisää jauheen sekaan muutama lusikallinen lämmintä maito-kerma-sokeri-seosta. Sekoita, kunnes se on tasaista ja ”pastamaista”. Lisää se maito-kerma seoksen sekaan ja sekoita tasaiseksi.
Laita liivatteet kylmään veteen. Liivatteiden pehmennyttyä sekoita ne yksitelleen kerma-maito-seokseen.
Kaada seos annosvuokiin ja anna hyytyä noin kolme tuntia.

Kaada paistinpannulle sokeri sekä vesi. Hämmennä seosta kunnes sokeri on 130 asteista.
Lisää sokeriin valkosuklaat, jatka sekoittamista parin minuutin ajan.  Lisää kaardemumma.
Valmistukseen käytetty aika, 20min+3h 



Itse annostelin massan hyytymään Iittalan KoKo-sarjan kahvikuppiin ja koristeeksi tein tuile-keksin. 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Älä koskaan ikinä

Vannomatta paras, voisin nyt sanoa tarkoittaen asumistamme täällä lapsuudenkodissani. Uhmakkaana 19- vuotiaana mietin, että en KOSKAAN palaa tänne ainakaan asumaan ja samaa uhmakkuutta oli havaittavissa vielä viime kesänä ennen kuin teimme (lopullisen) päätöksen jäädä tähän kaupunkiin ja muuttaa taloon. Laskin plussia ja miinuksia ja ilmeisesti ne positiiviset ajatukset veivät voiton, sillä nyt olemme asuneet ja tehneet ikuisuudelta kestävää remonttia töiden, perhe-elämän ja minun opiskeluideni keskellä elokuusta alkaen. Rehellisesti voin tunnustaa, että edelleenkään talo ei tunnu vieläkään meidän perheen talolta vaan tuntuu siltä, että palaisin joka päivä lapsuuteeni. Onneksi remontilla saa uskomattomia muutoksia aikaan ja talo alkaa pikkuhiljaa päivittymään kasarilta/ysäriltä/2000-luvun alusta tähän päivään. Ensimmäisen ison muutoksen teimme olohuoneelle. Huonetta pimentävä mäntypaneelikatto maalattiin Teknoksen valkoisella paneelikattomaalilla kolmeen kertaan. Raskas verholi

Kylmäsavulohitäytteiset vohvelit

Hyvää kansainvälistä vohvelipäivää! Tänään 25.3. vietetään tätä hauskaa teemapäivää, joka on saanut alkunsa Ruotsista, jossa sitä on vietetty jo yli sadan vuoden ajan. Lapsiperheessä vohveleita tulee paistettua aina silloin tällöin ja useimmiten täytteet ovat makeita. Päätinkin tehdä vähän aikuisempaan makuun sopivia suolaisia vohveleita raikkaan, tuorejuustopohjaisen kylmäsavulohitäytteen kera. Vohvelit 3 munaa 1 purkki rahkaa 1/4tl suolaa 3 1/2dl vehnäjauhoja 2tl leivinjauhetta 2dl maitoa 1dl voisulaa Tee näin:  Notkista rahka. Sekoita munat ja maito sekaisin ja lisää se notkistettuun rahkaan. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe sekaisin ja kaada ne rahka-muna-maito-seoksen joukkoon. Lisää viimeisenä sula voi. Anna turvota noin 30 minuuttia. Paista vohveliraudalla kauniin ruskeiksi. Älä peitä, jos haluat, että vohvelit säilyvät rapsakkoina. Kylmäsavulohitäyte noin 150-200g kylmäsavulohta rasiallinen maustamatonta tuorejuustoa 1 purkki kermaviiliä 1

Vadelmainen leivos ystävälle

Mikä onkaan mukavin tapa ilahduttaa ystävää kuin herkullinen leivos ja kupillinen hyvää kahvia. Tässä vaaleanpunaisessa leivoksessa maistuvat vadelma, valkosuklaa ja täyteläisen suklainen brownie. Leivoksen kruunaa kauniin kiiltävä kuorrute ja suklaakoriste. Valkosuklaa-vadelmaleivos, 5kpl Vadelmamousse 2,5 kpl liivatelehteä 150g vadelmia 2dl kermaa 100g tuorejuustoa 1,25dl sokeria 0,5tl vaniljasokeria  Browniepohja 100g tummaa suklaata 100g voita 1dl sokeria 0,5tl vaniljasokeria 2 munaa 1dl vehnäjauhoja pari ruokalusikallista kaakaojauhetta(Fazer tms.)            Kiiltävä kuorrute (mirror glaze) 3,5 liivatelehteä 2,5rkl vettä 0,75dl sokeria reilu 0,5dl glukoosisiirappia 100g valkosuklaata reilu 0,5dl kondensoitua maitoa  Tee näin Vadelmamousse:  Liota liivatteet kylmässä vedessä. Soseuta vadelmat (kuumenna ulkomaalaiset!) ja purista sose siivilän läpi. Notkista tuorejuusto ja lisää tuorejuustoon vadelmasose. Vatkaa kerma vaahdoksi.