Siirry pääsisältöön

Muutoksen tuulia

Aivan ihana kevättalven päivä!
Aurinko on paistanut aivan aamusta asti ja valoa riittää jo pitkälle iltaan. Ehkä juuri kevään ja lähestyvän kesän innoittamana blogiin tulee hieman uusia tuulia.

Ruokaohjeita tulee myös jatkossakin, mutta nyt kun kokkailen päivittäin töiden puolesta, on pakko todeta, että siviilissä intoa ei enää riitä kokkailuun niin paljoa kuin ennen. Uskon ja toivon, että tämä on vain vaihe, joka menee ohitse. Ajattelin kuitenkin jatkaa blogin kirjoittamista ja tuoda tähän vähän monipuolisuutta kertomalla meidän omakotitalon remontista, puutarhasta, perunan istutuksesta ja kaikesta muista arkipäivien askareista, ruokaa unohtamatta. 

Arkeeni kuuluu töiden ja remontoinnin lisäksi restonomi-opinnot, jotka aloitin vuoden alusta. Olen taas askeleen lähempänä omaa haavettani! Mahdollisesti vielä joku päivä pääsen työskentelemään koekeittiössä tai tuotekehityksessä, toiveenani olisi palata ravintolan keittiöstä teollisuuteen ja isoihin kokonaisuuksiin. 


Tämä huone kokee seuraavana muutoksen. 
Seuraavana remonttikohteena meillä olisi makuuhuone. Suurin työ tuntuu olevan panelikaton maalaus KOLMEEN kertaan. Moni onkin päivitellyt, miksi ihmeessä maalaamme sen, emmekä laita paneleita päälle. Voin sanoa, että ainakin meidän talon kattoihin maalaaminen on juuri se oikea vaihtoehto, vaikka työläs onkin. 





Kommentit

  1. Kiva lukea sun uusinta postausta :) muakin kiinnostaa restonomin opinnot, saa nähdä lähdenkö opiskelemaan vielä. Mitä olet tykännyt opinnoista? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla positiivista palautetta :)

      Mä olen tykännyt tosi paljon, toki onhan tämä aikamoista aikataulutetristä, kun pitää yhdistää perhe, työ, remontti ja vielä ne opiskelut. Toistaiseksi ainakin vielä on pystynyt järjestelemään aikataulut siten, että kaikille jää oma aikansa. Me ollaan Laurean ensimmäinen verkko-opintopainotteinen restonomiryhmä ja läsnäoloa ei ole kuin muutaman kerran vuodessa.

      Kannattaa hakea!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kylmäsavulohitäytteiset vohvelit

Hyvää kansainvälistä vohvelipäivää! Tänään 25.3. vietetään tätä hauskaa teemapäivää, joka on saanut alkunsa Ruotsista, jossa sitä on vietetty jo yli sadan vuoden ajan. Lapsiperheessä vohveleita tulee paistettua aina silloin tällöin ja useimmiten täytteet ovat makeita. Päätinkin tehdä vähän aikuisempaan makuun sopivia suolaisia vohveleita raikkaan, tuorejuustopohjaisen kylmäsavulohitäytteen kera. Vohvelit 3 munaa 1 purkki rahkaa 1/4tl suolaa 3 1/2dl vehnäjauhoja 2tl leivinjauhetta 2dl maitoa 1dl voisulaa Tee näin:  Notkista rahka. Sekoita munat ja maito sekaisin ja lisää se notkistettuun rahkaan. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe sekaisin ja kaada ne rahka-muna-maito-seoksen joukkoon. Lisää viimeisenä sula voi. Anna turvota noin 30 minuuttia. Paista vohveliraudalla kauniin ruskeiksi. Älä peitä, jos haluat, että vohvelit säilyvät rapsakkoina. Kylmäsavulohitäyte noin 150-200g kylmäsavulohta rasiallinen maustamatonta tuorejuustoa 1 purkki kermaviiliä 1

Vadelmainen leivos ystävälle

Mikä onkaan mukavin tapa ilahduttaa ystävää kuin herkullinen leivos ja kupillinen hyvää kahvia. Tässä vaaleanpunaisessa leivoksessa maistuvat vadelma, valkosuklaa ja täyteläisen suklainen brownie. Leivoksen kruunaa kauniin kiiltävä kuorrute ja suklaakoriste. Valkosuklaa-vadelmaleivos, 5kpl Vadelmamousse 2,5 kpl liivatelehteä 150g vadelmia 2dl kermaa 100g tuorejuustoa 1,25dl sokeria 0,5tl vaniljasokeria  Browniepohja 100g tummaa suklaata 100g voita 1dl sokeria 0,5tl vaniljasokeria 2 munaa 1dl vehnäjauhoja pari ruokalusikallista kaakaojauhetta(Fazer tms.)            Kiiltävä kuorrute (mirror glaze) 3,5 liivatelehteä 2,5rkl vettä 0,75dl sokeria reilu 0,5dl glukoosisiirappia 100g valkosuklaata reilu 0,5dl kondensoitua maitoa  Tee näin Vadelmamousse:  Liota liivatteet kylmässä vedessä. Soseuta vadelmat (kuumenna ulkomaalaiset!) ja purista sose siivilän läpi. Notkista tuorejuusto ja lisää tuorejuustoon vadelmasose. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Klassiset muropikkuleivät

Klassiset muropikkuleivät eri variaatioina herättää ainakin itsellä muistot ja mielikuvan perinteisiä herkkuja notkuvasta suomalaisesta juhlapöydästä. Alla olevat ohjeet pohjautuvat mummuni reseptivihkojen ohjeisiin. Herrasväen pikkuleivät 200g voita                                                    1dl sokeria 3dl vehnäjauhoja 1dl perunajauhoja/Maizenaa 1tl vaniljasokeria vadelmahilloa erittäin hienoa sokeria                                        Lusikkaleivät 200g voita 1,5dl sokeria 2tl vaniljasokeria 4,5dl vehnäjauhoja 1tl soodaa vadelmahilloa erittäin hienoa sokeria Hanna-tädin pikkuleivät 200g voita 2dl kermaa 3dl sokeria 1,5tl leivinjauhetta 5,5dl vehnäjauhoja 3dl perunajauhoja/maizenaa Kaneliässät 200g voita 2dl sokeria 2 munaa 2tl leivinjauhetta 5dl vehnäjauhoa 3tl kanelia 3rkl sokeria Murotaikinan valmistuksen perusperiaatteet Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon munat. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe/so