kotiliesi
Siirry pääsisältöön

Muutoksen tuulia

Aivan ihana kevättalven päivä!
Aurinko on paistanut aivan aamusta asti ja valoa riittää jo pitkälle iltaan. Ehkä juuri kevään ja lähestyvän kesän innoittamana blogiin tulee hieman uusia tuulia.

Ruokaohjeita tulee myös jatkossakin, mutta nyt kun kokkailen päivittäin töiden puolesta, on pakko todeta, että siviilissä intoa ei enää riitä kokkailuun niin paljoa kuin ennen. Uskon ja toivon, että tämä on vain vaihe, joka menee ohitse. Ajattelin kuitenkin jatkaa blogin kirjoittamista ja tuoda tähän vähän monipuolisuutta kertomalla meidän omakotitalon remontista, puutarhasta, perunan istutuksesta ja kaikesta muista arkipäivien askareista, ruokaa unohtamatta. 

Arkeeni kuuluu töiden ja remontoinnin lisäksi restonomi-opinnot, jotka aloitin vuoden alusta. Olen taas askeleen lähempänä omaa haavettani! Mahdollisesti vielä joku päivä pääsen työskentelemään koekeittiössä tai tuotekehityksessä, toiveenani olisi palata ravintolan keittiöstä teollisuuteen ja isoihin kokonaisuuksiin. 


Tämä huone kokee seuraavana muutoksen. 
Seuraavana remonttikohteena meillä olisi makuuhuone. Suurin työ tuntuu olevan panelikaton maalaus KOLMEEN kertaan. Moni onkin päivitellyt, miksi ihmeessä maalaamme sen, emmekä laita paneleita päälle. Voin sanoa, että ainakin meidän talon kattoihin maalaaminen on juuri se oikea vaihtoehto, vaikka työläs onkin. 





Kommentit

  1. Kiva lukea sun uusinta postausta :) muakin kiinnostaa restonomin opinnot, saa nähdä lähdenkö opiskelemaan vielä. Mitä olet tykännyt opinnoista? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla positiivista palautetta :)

      Mä olen tykännyt tosi paljon, toki onhan tämä aikamoista aikataulutetristä, kun pitää yhdistää perhe, työ, remontti ja vielä ne opiskelut. Toistaiseksi ainakin vielä on pystynyt järjestelemään aikataulut siten, että kaikille jää oma aikansa. Me ollaan Laurean ensimmäinen verkko-opintopainotteinen restonomiryhmä ja läsnäoloa ei ole kuin muutaman kerran vuodessa.

      Kannattaa hakea!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Älä koskaan ikinä

Vannomatta paras, voisin nyt sanoa tarkoittaen asumistamme täällä lapsuudenkodissani. Uhmakkaana 19- vuotiaana mietin, että en KOSKAAN palaa tänne ainakaan asumaan ja samaa uhmakkuutta oli havaittavissa vielä viime kesänä ennen kuin teimme (lopullisen) päätöksen jäädä tähän kaupunkiin ja muuttaa taloon. Laskin plussia ja miinuksia ja ilmeisesti ne positiiviset ajatukset veivät voiton, sillä nyt olemme asuneet ja tehneet ikuisuudelta kestävää remonttia töiden, perhe-elämän ja minun opiskeluideni keskellä elokuusta alkaen. Rehellisesti voin tunnustaa, että edelleenkään talo ei tunnu vieläkään meidän perheen talolta vaan tuntuu siltä, että palaisin joka päivä lapsuuteeni. Onneksi remontilla saa uskomattomia muutoksia aikaan ja talo alkaa pikkuhiljaa päivittymään kasarilta/ysäriltä/2000-luvun alusta tähän päivään. Ensimmäisen ison muutoksen teimme olohuoneelle. Huonetta pimentävä mäntypaneelikatto maalattiin Teknoksen valkoisella paneelikattomaalilla kolmeen kertaan. Raskas verholi

Kylmäsavulohitäytteiset vohvelit

Hyvää kansainvälistä vohvelipäivää! Tänään 25.3. vietetään tätä hauskaa teemapäivää, joka on saanut alkunsa Ruotsista, jossa sitä on vietetty jo yli sadan vuoden ajan. Lapsiperheessä vohveleita tulee paistettua aina silloin tällöin ja useimmiten täytteet ovat makeita. Päätinkin tehdä vähän aikuisempaan makuun sopivia suolaisia vohveleita raikkaan, tuorejuustopohjaisen kylmäsavulohitäytteen kera. Vohvelit 3 munaa 1 purkki rahkaa 1/4tl suolaa 3 1/2dl vehnäjauhoja 2tl leivinjauhetta 2dl maitoa 1dl voisulaa Tee näin:  Notkista rahka. Sekoita munat ja maito sekaisin ja lisää se notkistettuun rahkaan. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe sekaisin ja kaada ne rahka-muna-maito-seoksen joukkoon. Lisää viimeisenä sula voi. Anna turvota noin 30 minuuttia. Paista vohveliraudalla kauniin ruskeiksi. Älä peitä, jos haluat, että vohvelit säilyvät rapsakkoina. Kylmäsavulohitäyte noin 150-200g kylmäsavulohta rasiallinen maustamatonta tuorejuustoa 1 purkki kermaviiliä 1

Vadelmainen leivos ystävälle

Mikä onkaan mukavin tapa ilahduttaa ystävää kuin herkullinen leivos ja kupillinen hyvää kahvia. Tässä vaaleanpunaisessa leivoksessa maistuvat vadelma, valkosuklaa ja täyteläisen suklainen brownie. Leivoksen kruunaa kauniin kiiltävä kuorrute ja suklaakoriste. Valkosuklaa-vadelmaleivos, 5kpl Vadelmamousse 2,5 kpl liivatelehteä 150g vadelmia 2dl kermaa 100g tuorejuustoa 1,25dl sokeria 0,5tl vaniljasokeria  Browniepohja 100g tummaa suklaata 100g voita 1dl sokeria 0,5tl vaniljasokeria 2 munaa 1dl vehnäjauhoja pari ruokalusikallista kaakaojauhetta(Fazer tms.)            Kiiltävä kuorrute (mirror glaze) 3,5 liivatelehteä 2,5rkl vettä 0,75dl sokeria reilu 0,5dl glukoosisiirappia 100g valkosuklaata reilu 0,5dl kondensoitua maitoa  Tee näin Vadelmamousse:  Liota liivatteet kylmässä vedessä. Soseuta vadelmat (kuumenna ulkomaalaiset!) ja purista sose siivilän läpi. Notkista tuorejuusto ja lisää tuorejuustoon vadelmasose. Vatkaa kerma vaahdoksi.