kotiliesi
Siirry pääsisältöön

Älä koskaan ikinä

Vannomatta paras, voisin nyt sanoa tarkoittaen asumistamme täällä lapsuudenkodissani. Uhmakkaana 19- vuotiaana mietin, että en KOSKAAN palaa tänne ainakaan asumaan ja samaa uhmakkuutta oli havaittavissa vielä viime kesänä ennen kuin teimme (lopullisen) päätöksen jäädä tähän kaupunkiin ja muuttaa taloon. Laskin plussia ja miinuksia ja ilmeisesti ne positiiviset ajatukset veivät voiton, sillä nyt olemme asuneet ja tehneet ikuisuudelta kestävää remonttia töiden, perhe-elämän ja minun opiskeluideni keskellä elokuusta alkaen.

Rehellisesti voin tunnustaa, että edelleenkään talo ei tunnu vieläkään meidän perheen talolta vaan tuntuu siltä, että palaisin joka päivä lapsuuteeni. Onneksi remontilla saa uskomattomia muutoksia aikaan ja talo alkaa pikkuhiljaa päivittymään kasarilta/ysäriltä/2000-luvun alusta tähän päivään.


Ensimmäisen ison muutoksen teimme olohuoneelle. Huonetta pimentävä mäntypaneelikatto maalattiin Teknoksen valkoisella paneelikattomaalilla kolmeen kertaan. Raskas verholista poistettiin ja meidän onneksi se lähti yllättävän kivuttomasti sorkkaraudalla ja vasaralla irrottamalla. Seinissä oli suhteellisen siistit vaaleat tapetit, mutta päädyimme poistamaan ne ja niiden päälle tapetoitiin tasoitetapetti joka vielä maalattiin Tikkurilan paperi-sävyisellä, erittäin puhtaan ja kirkaan valkoisella maalilla.

Aiemmin (ennen lasta) asuimme uudessa ja valoisassa kerrostaloasunnossa, jonka sisustimme lähes kauttaaltaan valkoiseksi. Jo käytännön syistä valkoinen nahkasohva sai lähteä ja siinä samassa hallitseva valkoinen väistyi oikeastaan ihan luonnollisesti.


Tämäkin seinä näyttää todella erilaiselta nykyään. Seuraavassa postauksessa kurkistetaan olohuoneeseemme nyt remontin jälkeen. Voin jo luvata, että värejä (tai väriä) on tiedossa! 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutoksen tuulia

Aivan ihana kevättalven päivä!
Aurinko on paistanut aivan aamusta asti ja valoa riittää jo pitkälle iltaan. Ehkä juuri kevään ja lähestyvän kesän innoittamana blogiin tulee hieman uusia tuulia.

Ruokaohjeita tulee myös jatkossakin, mutta nyt kun kokkailen päivittäin töiden puolesta, on pakko todeta, että siviilissä intoa ei enää riitä kokkailuun niin paljoa kuin ennen. Uskon ja toivon, että tämä on vain vaihe, joka menee ohitse. Ajattelin kuitenkin jatkaa blogin kirjoittamista ja tuoda tähän vähän monipuolisuutta kertomalla meidän omakotitalon remontista, puutarhasta, perunan istutuksesta ja kaikesta muista arkipäivien askareista, ruokaa unohtamatta. 
Arkeeni kuuluu töiden ja remontoinnin lisäksi restonomi-opinnot, jotka aloitin vuoden alusta. Olen taas askeleen lähempänä omaa haavettani! Mahdollisesti vielä joku päivä pääsen työskentelemään koekeittiössä tai tuotekehityksessä, toiveenani olisi palata ravintolan keittiöstä teollisuuteen ja isoihin kokonaisuuksiin. 

Seuraavana remonttik…

Butter Chicken, mausteinen talvipäivän lämmittäjä

Lumen tulolle ei näytä tulevan loppua ja ainakin meillä täällä Pirkanmaalla lunta tuntuu olevan jo vähän liikaakin. Toisaalta, kylmä ja luminen talvi toi mukanaan lämpimän ja helteisen kesän viime vuonna, joten sitä voisi odottaa myös tältäkin vuodelta. Kesää siis odottaessa!

Usein ulkoilun jälkeen tekee mieli jotain lämmintä ja mausteista ruokaa. Muutama viikko sitten lumitöiden jälkeen mietin, että mitä tekisin ruoaksi. Jaakaapista löytyi maustamattomia broilersuikaleita ja purkillinen kermaa sekä Sriracha-kastiketta (tätä kastiketta voisin lisätä lähes kaikkiin ruokiin). Itse olen suuri intialaisen ruoan ystävä, joten raaka-aineista syntyi tällä kertaa Butter Chicken eli intialainen voikana.

Butter Chicken 300g maustamattomia broilerin filesuikaleita 3rkl voita 1 sipuli  3 valkosipulinkynttä 2 tl inkivääriä 1 tl juustokuminaa 2 tl Curry-mausteseosta (sis. kurkuma, korianteri, sarviapila, kumina, valkosipuli, fenkoli, mustapippuri, cayannepippuri, neilikka, tilli).  500g tomaattimurska…