kotiliesi
Siirry pääsisältöön

Butter Chicken, mausteinen talvipäivän lämmittäjä

Lumen tulolle ei näytä tulevan loppua ja ainakin meillä täällä Pirkanmaalla lunta tuntuu olevan jo vähän liikaakin. Toisaalta, kylmä ja luminen talvi toi mukanaan lämpimän ja helteisen kesän viime vuonna, joten sitä voisi odottaa myös tältäkin vuodelta. Kesää siis odottaessa!

Usein ulkoilun jälkeen tekee mieli jotain lämmintä ja mausteista ruokaa. Muutama viikko sitten lumitöiden jälkeen mietin, että mitä tekisin ruoaksi. Jaakaapista löytyi maustamattomia broilersuikaleita ja purkillinen kermaa sekä Sriracha-kastiketta (tätä kastiketta voisin lisätä lähes kaikkiin ruokiin). Itse olen suuri intialaisen ruoan ystävä, joten raaka-aineista syntyi tällä kertaa Butter Chicken eli intialainen voikana.

Butter Chicken
300g maustamattomia broilerin filesuikaleita
3rkl voita
1 sipuli 
3 valkosipulinkynttä
2 tl inkivääriä
1 tl juustokuminaa
2 tl Curry-mausteseosta (sis. kurkuma, korianteri, sarviapila, kumina, valkosipuli, fenkoli, mustapippuri, cayannepippuri, neilikka, tilli). 
500g tomaattimurskaa
1-2 rkl Sriracha-kastiketta
3/4tl suolaa
hyppysellinen sokeria
2dl kuohukermaa
Koristeluun tuoretta korianteria. 

Tee näin:
Sulata voi kasarissa, ruskista maustamattomat broilerin filesuikaleet ja siirrä ne syrjään. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne voissa. Lisää joukkoon inkivääri, Curry-mausteseos sekä juustokumina. Kuullottamalla mausteita, saat maistumaan ne täyteläisenä ruoassa. 

Lisää sipuli-mausteseoksen joukkoon tomaattimurska, Sriracha-maustekastike, suola ja sokeri. Sokeri taittaa makujen kitkeryyttä ja antaa kastikkeelle aromaattisen maun.  Anna kiehua hetki. Lisää joukkoon kerma ja sekoita. 

Hauduta kastiketta rauhassa. Lisää joukkoon paistettu broileri. Hauduta vielä hetki. Tarjoa Butter Chicken basmatiriisin ja tuoreen korianterin kera. 











Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vadelmainen leivos ystävälle

Mikä onkaan mukavin tapa ilahduttaa ystävää kuin herkullinen leivos ja kupillinen hyvää kahvia. Tässä vaaleanpunaisessa leivoksessa maistuvat vadelma, valkosuklaa ja täyteläisen suklainen brownie. Leivoksen kruunaa kauniin kiiltävä kuorrute ja suklaakoriste.

Valkosuklaa-vadelmaleivos, 5kpl Vadelmamousse 2,5 kpl liivatelehteä 150g vadelmia 2dl kermaa 100g tuorejuustoa 1,25dl sokeria 0,5tl vaniljasokeria  Browniepohja 100g tummaa suklaata 100g voita 1dl sokeria 0,5tl vaniljasokeria 2 munaa 1dl vehnäjauhoja pari ruokalusikallista kaakaojauhetta(Fazer tms.)  Kiiltävä kuorrute (mirror glaze) 3,5 liivatelehteä 2,5rkl vettä 0,75dl sokeria reilu 0,5dl glukoosisiirappia 100g valkosuklaata reilu 0,5dl kondensoitua maitoa  Tee näin Vadelmamousse: Liota liivatteet kylmässä vedessä. Soseuta vadelmat (kuumenna ulkomaalaiset!) ja purista sose siivilän läpi. Notkista tuorejuusto ja lisää tuorejuustoon vadelmasose. Vatkaa kerma vaahdoksi. Liuota liivatteet pieneen määrään kuumaa vettä ja lisää seos tuorejuu…

Muutoksen tuulia

Aivan ihana kevättalven päivä!
Aurinko on paistanut aivan aamusta asti ja valoa riittää jo pitkälle iltaan. Ehkä juuri kevään ja lähestyvän kesän innoittamana blogiin tulee hieman uusia tuulia.

Ruokaohjeita tulee myös jatkossakin, mutta nyt kun kokkailen päivittäin töiden puolesta, on pakko todeta, että siviilissä intoa ei enää riitä kokkailuun niin paljoa kuin ennen. Uskon ja toivon, että tämä on vain vaihe, joka menee ohitse. Ajattelin kuitenkin jatkaa blogin kirjoittamista ja tuoda tähän vähän monipuolisuutta kertomalla meidän omakotitalon remontista, puutarhasta, perunan istutuksesta ja kaikesta muista arkipäivien askareista, ruokaa unohtamatta. 
Arkeeni kuuluu töiden ja remontoinnin lisäksi restonomi-opinnot, jotka aloitin vuoden alusta. Olen taas askeleen lähempänä omaa haavettani! Mahdollisesti vielä joku päivä pääsen työskentelemään koekeittiössä tai tuotekehityksessä, toiveenani olisi palata ravintolan keittiöstä teollisuuteen ja isoihin kokonaisuuksiin. 

Seuraavana remonttik…