kotiliesi
Siirry pääsisältöön

Back in business

Kesä ja kärpäset tuli ja meni ja blogikin eli hiljaiseloaan kesän ajan. Nyt kuitenkin on aika taas palata kotilieden ääreen ja alkaa loihtimaan uusia herkkuja syksyä ja talvea varten, jouluhan on jo ihan nurkan takana. 

Mennyt kesä oli itselle merkityksellisin pitkään aikaan, vaikka liki 12 tuntiseksi venähtäneet työpäivät keittiön kuumuudessa vei voimia ja muutto omakotitaloon työllisti vielä työpäivien jälkeen. Taitaa olla nyt menossa ne kuuluisat ruuhkavuodet! 

Olen nyt virallisesti oikea kokki ja taas askeleen lähempänä unelmiani. Ilmeisesti olen niin koukuttunut opiskeluun, että päätin hakea nyt syksyn yhteishaussa Laureaan, verkko-opintopainotteiseen restonomi-koulutukseen. Uusien tietojen ja taitojen oppiminen vain yksinkertaisesti on kivaa. 

Eilen olimme Otavamedian järjestämässä bloggari-koulutuksessa Helsingissä Radisson BLU Plaza hotellissa Helsingissä. Pääsimme nauttimaan hotellin ravintolan, Plaza restaurantin Miehen elämää- taidemenun, jonka keittiöpäälikkö Simo Räsänen oli loihtinut tuoreista ja raikkaista raaka-aineista. 
Aivan ihania makuja! 

Seuraavassa postauksessa on syksyn tunnelmia. 
Nyt minä lähden vuorostani iltavuoroon tekemään asiakkaden illasta maistuvan ja onnistuneen, toivottavasti samanlaisen, millaisen juuri eilen itse koin Helsingissä. 

Kuva: Radisson Blu Plaza Hotel Helsinki











Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mustikkainen, syreenillä maustettu panna cotta

Nyt on hyvä aika tyhjentää pakastimesta viime vuoden mustikat ja valmistaa niistä jälkiruoaksi herkullinen pannacotta, joka saa keväistä makua Syreenin kukista keitetystä siirapista. Syreenin kukathan ovat syötäviä!

Panna cotta tarkoittaa italiaksi keitettyä kermaa ja sitähän se kaikessa yksinkertaisuudessaan on; lusikoitava,vanukasmainen rakenne syntyy liivatteen avulla.

Syreenisiirappi
2,5dl syreeninkukkia
2,5dl vettä
2,5dl sokeria

Laita kattilaan riivityt syreeninkukat veden ja sokerin joukkoon ja sekoita. Keitä seosta kasaan reilun 10 minuutin ajan. Siivilöi kukat nesteestä ja jäähdytä.

Panna cotta 

1,5 liivatelehteä
2dl kuohukermaa
80g mustikoita
30g syreenisiirappia
40g sokeria

Laita liivatteet kylmään veteen. Kaada kerma, syreenisiirappi, mustikat ja sokeri kattilaan. Lämmitä seosta kunnes mustikat ovat sulaneet. Ota kattila pois liedeltä ja soseuta mustikat kerman joukkoon. Lämmitä seosta uudelleen. Puristele liivatteesta vesi pois ja liuota ne pieneen määrään kuumaa vettä. Lisä…

Vadelmainen leivos ystävälle

Mikä onkaan mukavin tapa ilahduttaa ystävää kuin herkullinen leivos ja kupillinen hyvää kahvia. Tässä vaaleanpunaisessa leivoksessa maistuvat vadelma, valkosuklaa ja täyteläisen suklainen brownie. Leivoksen kruunaa kauniin kiiltävä kuorrute ja suklaakoriste.

Valkosuklaa-vadelmaleivos, 5kpl Vadelmamousse 2,5 kpl liivatelehteä 150g vadelmia 2dl kermaa 100g tuorejuustoa 1,25dl sokeria 0,5tl vaniljasokeria  Browniepohja 100g tummaa suklaata 100g voita 1dl sokeria 0,5tl vaniljasokeria 2 munaa 1dl vehnäjauhoja pari ruokalusikallista kaakaojauhetta(Fazer tms.)  Kiiltävä kuorrute (mirror glaze) 3,5 liivatelehteä 2,5rkl vettä 0,75dl sokeria reilu 0,5dl glukoosisiirappia 100g valkosuklaata reilu 0,5dl kondensoitua maitoa  Tee näin Vadelmamousse: Liota liivatteet kylmässä vedessä. Soseuta vadelmat (kuumenna ulkomaalaiset!) ja purista sose siivilän läpi. Notkista tuorejuusto ja lisää tuorejuustoon vadelmasose. Vatkaa kerma vaahdoksi. Liuota liivatteet pieneen määrään kuumaa vettä ja lisää seos tuorejuu…

Butter Chicken, mausteinen talvipäivän lämmittäjä

Lumen tulolle ei näytä tulevan loppua ja ainakin meillä täällä Pirkanmaalla lunta tuntuu olevan jo vähän liikaakin. Toisaalta, kylmä ja luminen talvi toi mukanaan lämpimän ja helteisen kesän viime vuonna, joten sitä voisi odottaa myös tältäkin vuodelta. Kesää siis odottaessa!

Usein ulkoilun jälkeen tekee mieli jotain lämmintä ja mausteista ruokaa. Muutama viikko sitten lumitöiden jälkeen mietin, että mitä tekisin ruoaksi. Jaakaapista löytyi maustamattomia broilersuikaleita ja purkillinen kermaa sekä Sriracha-kastiketta (tätä kastiketta voisin lisätä lähes kaikkiin ruokiin). Itse olen suuri intialaisen ruoan ystävä, joten raaka-aineista syntyi tällä kertaa Butter Chicken eli intialainen voikana.

Butter Chicken 300g maustamattomia broilerin filesuikaleita 3rkl voita 1 sipuli  3 valkosipulinkynttä 2 tl inkivääriä 1 tl juustokuminaa 2 tl Curry-mausteseosta (sis. kurkuma, korianteri, sarviapila, kumina, valkosipuli, fenkoli, mustapippuri, cayannepippuri, neilikka, tilli).  500g tomaattimurska…