Ihanaa tämä alkukesä, syy juhlaan on lähes joka viikko! Juhlat ja kakut luonnollisesti kuuluvat yhteen ja tässä postauksessa kerronkin, miten kesäinen mansikka-raparperi Pavlova syntyy. Pavlova on marenkipohjainen kakku, joka useimmiten täytetään kermalla ja marjoilla. Nimensä tämä herkku on saanut venäläisen ballerinan, Anna Pavlovan mukaan.
Me juhlistimme äitienpäivää viikolla jo ennakkoon, joten tein hieman isomman kakun isommalle porukalle. Kakkuhan on todella yksinkertainen tehdä ja kokoa on helppo muunnella vieraiden määrän mukaan. Tämä kolmekerroksinen kakku on tehty kuudesta valkuaisesta, yksikerroksiseen ja paksumpaan riittää neljä. Kakku on täytetty mascarpone-juuston ja kermavaahdon sekoituksella, tuoreilla mansikoilla sekä mansikka-raparpericurdilla.
Me juhlistimme äitienpäivää viikolla jo ennakkoon, joten tein hieman isomman kakun isommalle porukalle. Kakkuhan on todella yksinkertainen tehdä ja kokoa on helppo muunnella vieraiden määrän mukaan. Tämä kolmekerroksinen kakku on tehty kuudesta valkuaisesta, yksikerroksiseen ja paksumpaan riittää neljä. Kakku on täytetty mascarpone-juuston ja kermavaahdon sekoituksella, tuoreilla mansikoilla sekä mansikka-raparpericurdilla.
Pavlova
4 valkuaista
2dl sokeria
1tl Maizenaa
1tl omenaviinietikkaa
Mansikka-raparpericurd
150g mansikoita
muutama raparperin varsi
1dl sokeria
3 keltuaista
100g voita
hiukan sitruunamehua
Tee näin:
Marenki: Lämmitä uuni tehosta riippuen 100-125 asteeseen. Erottele valkuaiset ja keltuaiset(säästä keltuaiset). Vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi, vatkaa vaahdon joukkoon pienissä erissä sokeri sekä Maizena. Lisää viimeisenä teelusikallinen omenaviinietikkaa. Piirrä leivinpaperille haluamasi kokoinen ympyrä (käytä vaikka kakkuvuokaa tai lautasta mallina). Suihkauta hieman vuokaspraytä ympyrän sisään ja lusikoi valkuaisvaahto paperille siten, että reunat jäävät hieman korkeammaksi. Paista (tai oikeastaan kuivata) koosta riippuen 1-1,5h. Marengin kuuluu olla vaaleaa, joten älä kuivata sitä liikaa, jolloin se muuttuu ruskeaksi.
Raparperi-mansikkacurd: Sulata mansikat kattilassa ja lisää joukkoon kuoritut ja paloitellut raparperit(jos käytät pakastemansikoita). Kun mansikat ovat sulaneet ja raparperit pehmenneet, lisää joukkoon sokeri (0,5dl) ja soseuta. Anna jäähtyä. Vatkaa keltuaiset ja loput 0,5dl sokeria sekaisin ja lisää se mansikka-raparperi-soseeseen. Kuumenna seosta hämmentäen, kunnes se on paksuuntunut. Lisää joukkoon vielä voi ja sekoita. Anna jäähtyä.
Kakun kokoaminen: Vatkaa kermavaahto ja notkista mascarpone-juusto ja yhdistä ne. Voit toki käyttää vaikkapa kerman ja rahkan seosta tai pelkkää kermavaahtoa. Lisää sokeria kuitenkin maltillisesti, sillä marenki ja curd ovat hyvin makeita.
Täytä kakku haluamallasi täytteellä, valuta mansikka-raparperi-curdia täytteen päälle ja viimeistele tuoreilla marjoilla. Kakku saa olla koottuna hieman huolittelemattoman ja rennon näköinen.
Kommentit
Lähetä kommentti