kotiliesi
Siirry pääsisältöön

Kymmenen (ruoka)faktaa minusta

Olen törmännyt monissa lifestyle-blogeissa näihin hauskoihin faktateksteihin ja päätinkin koostaa sellaisen myös itsestäni. Ehkä näin tulen myös hieman lähemmäs lukijoita!


☆Olen halunnut tehdä työkseni ruokaa aivan lapsesta asti, mutta oikea aika kokkiopinnoille tuli eteen vasta kesällä 2017. Tätä ennen työskentelin elintarviketeollisuudessa toimihenkilötehtävissä.

Mummulassa opettelemassa pullanleivonnan saloja. 


☆Lapsena leikin tekeväni ruokaa Teijan Keittiö- sekä Bon Apetit-ohjelmasssa. Todellisuudessahan tämä tarkoitti sitä, että oma-aloittesesti sekoittelin kaapeista löytyviä aineita ja puhuin yksikseni "kameralle". Harmi, että 90-luvulla ei vielä ollut Youtubea!

☆Ala-aste-ikäisenä olin mukana koululaisten kokkikurssilla oppilaana ja lukioikäisenä samaisilla kursseilla apuopettajana. Tulevaisuudessa haluaisinkin tehdä töitä opetuksen ja neuvonnan parissa.

☆Vaikka en ole vielä edes valmistunut kokiksi (tarkoitus olisi valmistua syksyllä 2018) niin suunnittelen jo jatko-opintoja. Mielelläni täydentäisin osaamistani vielä kondiittori-opinnoilla.

☆En tiedä kehtaanko edes tunnustaa, mutta suurin herkkuni on Mäkkärin El Maco-hampurilainen.

☆Rakastan korvapuusteja, joiden sisus on jätetty melkein raa´aksi.

☆Olen todella kriittinen tekemistäni ruoista. Joskus saatan jopa heittää tekeleeni roskiin, jos lopputulos ei miellytä. Onneksi olen oppinut hieman hellittämään.

☆ Ruoan lisäksi olen aina ollut kiinnostunut lentokoneista. Jos en tekisi ruokaa työkseni, työskentelisin hyvin todennäköisesti lentokoneasentajana tai olisin muulla tavalla tekemisissä avioniikan kanssa. Edellisessä työpaikassa sain yhdistää ruoan sekä lentokoneet, siitä olen erityisen kiitollinen. Ruokaohjelmien lisäksi lempisarjojani on Lentoturmatutkinta ja Dubain lentokenttä.
Haaveet tuli hyvin ilmi lapsena piirroksissa!



















Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Älä koskaan ikinä

Vannomatta paras, voisin nyt sanoa tarkoittaen asumistamme täällä lapsuudenkodissani. Uhmakkaana 19- vuotiaana mietin, että en KOSKAAN palaa tänne ainakaan asumaan ja samaa uhmakkuutta oli havaittavissa vielä viime kesänä ennen kuin teimme (lopullisen) päätöksen jäädä tähän kaupunkiin ja muuttaa taloon. Laskin plussia ja miinuksia ja ilmeisesti ne positiiviset ajatukset veivät voiton, sillä nyt olemme asuneet ja tehneet ikuisuudelta kestävää remonttia töiden, perhe-elämän ja minun opiskeluideni keskellä elokuusta alkaen.

Rehellisesti voin tunnustaa, että edelleenkään talo ei tunnu vieläkään meidän perheen talolta vaan tuntuu siltä, että palaisin joka päivä lapsuuteeni. Onneksi remontilla saa uskomattomia muutoksia aikaan ja talo alkaa pikkuhiljaa päivittymään kasarilta/ysäriltä/2000-luvun alusta tähän päivään.

Ensimmäisen ison muutoksen teimme olohuoneelle. Huonetta pimentävä mäntypaneelikatto maalattiin Teknoksen valkoisella paneelikattomaalilla kolmeen kertaan. Raskas verholista poi…

Kylmäsavulohitäytteiset vohvelit

Hyvää kansainvälistä vohvelipäivää!
Tänään 25.3. vietetään tätä hauskaa teemapäivää, joka on saanut alkunsa Ruotsista, jossa sitä on vietetty jo yli sadan vuoden ajan.

Lapsiperheessä vohveleita tulee paistettua aina silloin tällöin ja useimmiten täytteet ovat makeita. Päätinkin tehdä vähän aikuisempaan makuun sopivia suolaisia vohveleita raikkaan, tuorejuustopohjaisen kylmäsavulohitäytteen kera.


Vohvelit

3 munaa
1 purkki rahkaa
1/4tl suolaa
3 1/2dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2dl maitoa
1dl voisulaa

Tee näin: Notkista rahka. Sekoita munat ja maito sekaisin ja lisää se notkistettuun rahkaan. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe sekaisin ja kaada ne rahka-muna-maito-seoksen joukkoon. Lisää viimeisenä sula voi. Anna turvota noin 30 minuuttia. Paista vohveliraudalla kauniin ruskeiksi. Älä peitä, jos haluat, että vohvelit säilyvät rapsakkoina.


Kylmäsavulohitäyte noin 150-200g kylmäsavulohta rasiallinen maustamatonta tuorejuustoa 1 purkki kermaviiliä 1 pieni punasipuli  tilliä suolaa pippuri…

Vadelmainen leivos ystävälle

Mikä onkaan mukavin tapa ilahduttaa ystävää kuin herkullinen leivos ja kupillinen hyvää kahvia. Tässä vaaleanpunaisessa leivoksessa maistuvat vadelma, valkosuklaa ja täyteläisen suklainen brownie. Leivoksen kruunaa kauniin kiiltävä kuorrute ja suklaakoriste.

Valkosuklaa-vadelmaleivos, 5kpl Vadelmamousse 2,5 kpl liivatelehteä 150g vadelmia 2dl kermaa 100g tuorejuustoa 1,25dl sokeria 0,5tl vaniljasokeria  Browniepohja 100g tummaa suklaata 100g voita 1dl sokeria 0,5tl vaniljasokeria 2 munaa 1dl vehnäjauhoja pari ruokalusikallista kaakaojauhetta(Fazer tms.)  Kiiltävä kuorrute (mirror glaze) 3,5 liivatelehteä 2,5rkl vettä 0,75dl sokeria reilu 0,5dl glukoosisiirappia 100g valkosuklaata reilu 0,5dl kondensoitua maitoa  Tee näin Vadelmamousse: Liota liivatteet kylmässä vedessä. Soseuta vadelmat (kuumenna ulkomaalaiset!) ja purista sose siivilän läpi. Notkista tuorejuusto ja lisää tuorejuustoon vadelmasose. Vatkaa kerma vaahdoksi. Liuota liivatteet pieneen määrään kuumaa vettä ja lisää seos tuorejuu…