Sitruunakakku on yksi mummun reseptivihkojen aarteista ja se sopii hyvin tarjottavaksi keväiseen kahvipöytään.
Sitruunakakku
200g voita
2dl sokeria
3kpl kananmunia
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
yhden sitruunan kuori
Kuorrutus
2dl tomusokeria
1,5 rkl sitruunan mehua
Täytteeksi mieleistäsi maustettua rahkaa. Itse käytin tässä kakussa Arlan persikka-passion rahkaa, mutta voit toki maustaa rahkan myös itse.
Tee näin
Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten. Lisää leivinjauhe vehnäjauhoihin ja sekoita jauhot varovasti voi-sokeri-muna-vaahtoon. Raasta joukkoon sitruunan kuori.
Voitele irtopohjavuoka (halkaisijaltaan 20cm) ja kaada taikina vuokaan. Paista 175ºC:ssa uunin tehosta riippuen noin 45 minuuttia. Mikäli pinta näyttää tummuvan jo aiemmin ja kakku vaikuttaa vielä sisältä raa´alta, peitä kakun pinta leivinpaperilla.
Halkaise jäähtynyt kakku ja täytä mieleisellä täytteellä (tai ole täyttämättä, sillä kakku on hyvää myös ilman täytettä).
Sekoita tomusokerin sekaan sitruunan mehu ja sekoita. Kaada kuorrutus jäähtyneen kakun päälle ja levitä tasaiseksi. Ripottele pinnalle vaikkapa karkkirakeita.
Retrohkoa! |
Kommentit
Lähetä kommentti