Tämän helpon ja maukkaan saaristolaisleivän voi tehdä vaikkapa muun leivonnan ohessa, sillä taikinan kohottamiseen ja paistamiseen kuluu yhteensä kolme tuntia.
Saaristolaisleipä käy niin arki- kuin juhlapöytään ruokaleiväksi, mutta myös pienten, suolaisten cocktailpalojen pohjaksi. Itse ajattelin tehdä saaristolaisleipää käyttäen uuden vuoden juhliin pientä suolaista syötävää. Viime kesänä tällä kyseisellä reseptillä tehtyä saaristolaisleipää tarjoiltiin mangoisen siika cevichen kanssa. Tästä leivästä on siis moneksi!
Saaristolaisleipä
5dl appelsiinimehua
40g hiivaa
1,5dl siirappia
0,5rkl suolaa
2dl kaljamallasta
1,5dl ruishiutaleita
1,5dl ruisjauhoja
5dl hiivaleipäjauhoja
voiteluun
siirappia
vettä
Tee näin:
Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon hiiva.
Sekoita mehu-hiiva-seokseen sokeri ja suola.
Yhdistä keskenään kaljamaltaat, ruishiutaleet, ruisjauhot ja hiivaleipäjauhot, kaada mehun sekaan.
Voitele hyvinl litran vetoinen leipävuoka ja kaada taikina vuokaan.
Anna leivän kohota huoneenlämmössä 1,5h.
Tee veitsellä viilto keskelle leipää.
Paista 175 asteessa 1,5h.
Voitele paiston aikana vesi-siirappi-seoksella.
Kumoa vasta jäähtyneenä!
Saaristolaisleipä käy niin arki- kuin juhlapöytään ruokaleiväksi, mutta myös pienten, suolaisten cocktailpalojen pohjaksi. Itse ajattelin tehdä saaristolaisleipää käyttäen uuden vuoden juhliin pientä suolaista syötävää. Viime kesänä tällä kyseisellä reseptillä tehtyä saaristolaisleipää tarjoiltiin mangoisen siika cevichen kanssa. Tästä leivästä on siis moneksi!
Saaristolaisleipä
5dl appelsiinimehua
40g hiivaa
1,5dl siirappia
0,5rkl suolaa
2dl kaljamallasta
1,5dl ruishiutaleita
1,5dl ruisjauhoja
5dl hiivaleipäjauhoja
voiteluun
siirappia
vettä
Tee näin:
Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon hiiva.
Sekoita mehu-hiiva-seokseen sokeri ja suola.
Yhdistä keskenään kaljamaltaat, ruishiutaleet, ruisjauhot ja hiivaleipäjauhot, kaada mehun sekaan.
Voitele hyvinl litran vetoinen leipävuoka ja kaada taikina vuokaan.
Anna leivän kohota huoneenlämmössä 1,5h.
Tee veitsellä viilto keskelle leipää.
Paista 175 asteessa 1,5h.
Voitele paiston aikana vesi-siirappi-seoksella.
Kumoa vasta jäähtyneenä!
Kommentit
Lähetä kommentti