Kymmenisen vuotta sitten olin Kanadassa Torontossa kielikurssilla ja siellä rakastuin yksittäispakattuihin, ihanan sitkeisiin ja pehmeisiin cookieseihin.
Samantyyppisiä keksejä en ole onnistunut löytämään Suomesta, joten päätin tehdä niitä itse, tällä kertaa jouluisena versiona.
Sekoita mausteet sekä kaakaojauhe jauhojen sekaan.
Sulata voi ja lisää sen joukkoon sekoittaen vaniljasokeri, sokeri, kananmuna sekä siirappi.
Yhdistä mauste/jauho-seos pienissä erissä voi/sokeri-seokseen.
Anna taikinan kiinteytyä jääkaapissa noin tunnin verran.
Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja kieritä pallot erikoishienossa sokerissa.
Paista 150 asteessa noin 10 minuuttia.
Suosittelen koekeksin paistamista!
Samantyyppisiä keksejä en ole onnistunut löytämään Suomesta, joten päätin tehdä niitä itse, tällä kertaa jouluisena versiona.
Piparicookiet
5 dl jauhoja
1rkl kaakaojauhetta
2tl soodaa
1tl kanelia
0,5tl inkivääriä
0,5tl neilikkaa
1/4 tl muskottia
0,5tl suolaa
2dl sulaa voita
2,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1 kananmuna
0,5dl siirappia
Sekoita mausteet sekä kaakaojauhe jauhojen sekaan.
Sulata voi ja lisää sen joukkoon sekoittaen vaniljasokeri, sokeri, kananmuna sekä siirappi.
Yhdistä mauste/jauho-seos pienissä erissä voi/sokeri-seokseen.
Anna taikinan kiinteytyä jääkaapissa noin tunnin verran.
Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja kieritä pallot erikoishienossa sokerissa.
Paista 150 asteessa noin 10 minuuttia.
Suosittelen koekeksin paistamista!
Vastustamaton makupari;cookie ja lasillinen kylmää maitoa. |
Kommentit
Lähetä kommentti